Zorg voor het Paard

Het paard in het centrum van je persoonlijke ontwikkeling.

HOE ZORG ik VOOR MIJN PAARDWELZIJN VAN HET PAARD
Creëer de omgeving

Creëer de omgeving

De omgeving waar het paard dagelijks is bepaald voor een groot gedeelte het welzijn van het paard. Het paard moet de mogelijkheid hebben om te socialiseren binnen de omgeving en moet contact kunnen maken met andere paarden. Dit alles afgestemd op het karakter van het paard.

MEER LEZEN

Onze paarden | Odina

Odina is geboren op 30 augustus 1996. Toen we haar kochten was ze 4 jaar en drachtig van Wodan. De moeder van Odina was Inomia en de vader was onbekend. Gezien de uiterlijke kermerken ook uit het KWPN stamboek. Odina is de weize waar je bij langs gaat als je advies nodig heeft. In het gedrag zou je in eerste instantie denken dat ze niet de leider is maar dat is een vergissing. Zij is een paard wat de stuwende kracht is in de kudde en er voor zorgt dat alles goed gaat. Ze gaat graag voorop en laat zien wat de route is. Odina is super fijn om mee te werken en reageerd altijd op je innerlijke status, dat is waar ze naar kijkt en daar reageerd ze op. Ze wil begrepen worden en als dat niet gebeurt zal ze afstand nemen en negeren wat er gevraagd wordt.

Begrijp het karakter

10 paarden, 10 verschillende karakters. Inzicht in het karakter zal bepalen hoe je verder gaat met je paard en hoe je persoonlijke ontwikkeling zal verlopen. In veel gevallen is het paard verkeerd beoordeeld en niet herkend. Het paard zal het voelen en zal in veel gevallen zichzelf afsluiten, en soms zelf voor altijd.

In actie
Begrijp het karakter

Onze paarden | Wodan

Wodan is geboren op 1 september 2013. De moeder is Odina en de vader is Gastal. Beide paarden komen uit de lijnen van het KWPN stamboek. Wodan is bij ons geboren en opgegroeid. Het is een paard met een duidelijk en jeugdig karakter, hij is eerlijk en maakt duidelijk wat hij wel en niet wil. Onduidelijkheid, angst of onzekerheid wil hij niet om zich heen Ook wanneer hij niet respectvol wordt benaderd zal hij dat laten merken. Zijn signalen zijn heel duidelijk en kunnen hard zijn. Maar zodra je de juiste balans met hem hebt gevonden, dus balans in jezelf,  kan je goed met hem samenwerken. T.o.v. de andere paarden is hij een echte gentlemen, hij is super enthousiast maar zal ze altijd met gepast respect benaderen. Bij onraad is hij de beschermer van de kudde, zelfs de schapen zoeken bij hem onderdak als er onraad is.

Respecteer de vrijheid

Respecteer de vrijheid

Om te zien hoe een paard vrij rondrent in het wild is een beeld waar veel mensen van houden. Zelfs in de beperkte omgevingen waar paarden tegenwoordig leven is het van belang om hen toch die ruimte te geven, niet alleen op fysiek niveau, maar zeker ook op mentaal niveau.

De reis is het doel

Het paard leeft alleen in de huidige tijd, niet morgen, niet gisteren. Het enige dat telt is wat er vandaag gebeurt. Hoe voel jij je vandaag en wat past bij dat gevoel om met je paard te werken. Soms gewoon niets doen, gewoon in de paddock zitten en kijken.

DE REIS
De reis is het doel

Neem contact op met ons:

Als je vragen of opmerkingen hebt.

Phone :

+31 (0) 629 052 579

Email :

info@zorgvoorhetpaard.nl

Address :

6006, Weert

    je volledige naam

    een correct e-mail adres

    het onderwerp van je bericht

    een korte beschrijving